SMART PROJECTEN

Meer dan de helft van onze uitgevoerde projecten zijn geen standaard oplossingen. Elke ruimte of toepassing is anders, waardoor ook elke oplossing maatwerk is voor uw situatie.

Je kan onze oplossingen daarom ook tegenkomen in de meest uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland waaronder o.a. woningen, bedrijven, feestzalen sportclubs, musea, winkels en kerken.


Hieronder een greep uit onze projecten:


PROJECT


Gesloten Centrum van Merksplas (CIM) - Loxone Smart Building

Nicro.be heeft in opdracht van verlichtingsfabrikant NOVILUM bv een lichtregelsysteem ontworpen, geleverd en in bedrijf gesteld voor het Gesloten Centrum van Merksplas (CIM) dat zich bevindt op het domein van Merksplas-Kolonie.


Het CIM fungeert als een gesloten centrum waar asielzoekers verblijven wiens asielaanvraag werd afgewezen en personen die nooit een administratieve procedure opgestart hebben voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Ze verblijven er tijdelijk in afwachting van hun repatriëring.


Er werd hier gekozen voor een Loxone Gateway-Client-systeem waarbij een centrale Miniserver fungeert als Gateway voor het beheer van de andere Miniservers die als Clients zijn gekoppeld in de verschillende gebouwen op deze omvangrijke site. De backbone is een glasvezel/fiber netwerk dat voorziet in de communicatie tussen de zes gebouwen.


Elke Miniserver staat in voor de aansturing van een groep DALI verlichtingsarmaturen op de perimeter van het domein. Hierbij is lokale en centrale bediening mogelijk.


Bent u benieuwd wat Nicrobe voor u kan betekenen?

Neem contact op en laat u adviseren: info@nicro.be

 

PROJECT


Sint-Quintinuskathedraal Hasselt - Loxone Smart Building

Nicro.be heeft in opdracht van verlichtingsfabrikant Novilum een lichtregelsysteem ontworpen, geleverd en in bedrijf gesteld voor de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.

Voor veel mensen is een kathedraal of kerk een heilige plaats waar verschillende belangrijke ceremonies plaatsvinden: misvieringen, bruiloften, begrafenissen, doopfeesten en meer. In deze kathedraal is er voor elk van deze gelegenheden gekozen voor een unieke lichtsfeer.

Einde 2020 werd het systeem in dienst gesteld waarbij de vernieuwde verlichting in de kathedraal via handige visualisatie met plattegrond op een 55" touchscreen kan worden bediend in combinatie met een LOXONE Smart Building oplossing met een lichtsfeer voor elke gelegenheid.


Centrale LED drivers

Omdat er in dit project gebruik gemaakt werd van LED verlichting op grote hoogte is onderhoud / vervangen van individuele LED drivers niet wenselijk. Bijkomend was complexe bekabeling in een gebouw uit de 11de eeuw met kostbare muurschilderingen en kunstobjecten geen optie. Om die reden hebben we LED drivers toegepast die centraal gemonteerd werden. Hierdoor liggen de kosten voor installatie en onderhoud een pak lager.


Flikkervrije LED verlichting

In dit beschermd erfgoed is in het kader van een ingrijpende renovatie gekozen voor een groot aantal op maat gemaakte verlichtingsarmaturen voorzien van dimbare LED verlichting en aansturing geschikt voor TV opnames en live uitzendingen.


Gebruiksgemak

Het door Nicro.be ontworpen, geleverde en geprogrammeerde lichtregelsysteem moest dus aan nogal wat eisen voldoen. Het systeem bestaat uit oa. DMX sturingen, DALI sturingen die door een overzichtelijk touchscreen en lichtsturing centraal worden aangestuurd. Hierbij kan de gebruiker eenvoudig een sfeer kiezen waarbij met één druk op de knop in de visualisatie de volledige lichtstemming van de kathedraal kan veranderen.


Dankzij een goede samenwerking tussen de architect, verlichtingsfabrikant, installateur en Nicro.be maakt de Kathedraal inmiddels al een aantal maanden met plezier gebruik van hun nieuwe lichtregeling.


Een mooi project met een zeker zo mooi resultaat!


Bent u benieuwd wat Nicrobe voor u kan betekenen?

Neem contact op en laat u advisereninfo@nicro.bePROJECT


Lichtregelsysteem TC Berkenbos met Loxone

Nicro.be heeft in opdracht van Maris Technics Bvba een lichtregelsysteem geplaatst bij TC Berkenbos te Heusden-Zolder voor hun nieuwe terreinverlichting.


Technische uitdaging

Via de bestaande bekabeling zijn we erin geslaagd om de Signify - Philips lighting LED verlichting traploos aan te sturen op verschillende intensiteiten afhankelijk van de behoeften van de klant.


Loxone als basis voor een slimme aansturing

Opnieuw was LOXONE een goede oplossing om de lampen gebruiksvriendelijk te controleren ook met monitoring en bediening vanop afstand.

Er werd onder andere gebruik gemaakt van een Loxone Miniserver & Loxone DALI extensie om dit project tot een goed resultaat te leiden.

Het bedienen en sturen van een tennisveldverlichting brengt bepaalde uitdagingen met zich mee. Belangrijk zijn hier verschillende autorisaties, automatismen en de handmatige ingreep, mocht dit nodig zijn. Met de Loxone App, de Loxone Touch en het gebruikersbeheer wordt dit alles door Loxone gerealiseerd en kan dit te allen tijde worden aangepast.


Bent u benieuwd wat Nicrobe voor u kan betekenen?

Neem contact op en laat u adviseren: info@nicro.be

PROJECT


 “Was het nu 80, 90 of 2000?’’ Studio Brussel - Video Infinity Mirror - Digital LED  

Op vraag van event company Muziekfabriek nam Nicro.be de volledige technische realisatie tot zich van het nieuwe decor voor de  “Was het nu 80,90, 2000?’’ partytour van radiozender Studio Brussel. Deze zal touren doorheen Vlaanderen.


Realisaties:

  • Exclusieve DJ-booth voor “Was het nu 80, 90 of 2000?’’ partytour
  • Oneindige videotunnel als de muzikale teletijdmachine van Studio Brussel
  • Decorelementen voorzien van digitale LED-strips en DMX-sturing

Opdrachtgever & Concept: Muziek Fabriek

Technische realisatie & Design: Nicro.be


Features:

  • Custom made aluminium decorelementen
  • Digitale RGB LED verlichting met pixel gestuurde LEDstrips
  • Aansturing via DMX control - beheer vanuit de lichttafel
  • Road proof flightcase DMX-sturing en custom made bekabeling