AUDIOVISUEEL

We installeren, verhuren en produceren audiovisuele oplossingen voor de particuliere en zakelijke markt. Hierbij wordt onze grote passie voor beeld, licht en geluid creatief toegepast. Nicro.be adviseert, installeert, beheert en vertaalt de noden en wensen van haar klanten in totaalconcepten.

Door onze gerichte kennis zijn wij in staat om uw huwelijk, vergaderzaal, winkel, bedrijfsfeest of evenement te voorzien van een unieke toegevoegde waarde. Verder staan we in voor de integratie van deze audiovisuele oplossingen in uw Smart Home of Smart Building.

Meer dan de helft van onze uitgevoerde projecten zijn geen standaard audiovisuele oplossingen. Elk evenement, elke ruimte of toepassing is anders, waardoor ook elke oplossing maatwerk is voor uw situatie.

Je kan onze oplossingen daarom ook tegenkomen in de meest uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland waaronder o.a. woningen, bedrijven, feestzalen sportclubs, musea, winkels en kerken.


Hieronder een greep uit onze projecten:


PROJECT


STAD PEER - HET VERHAAL VAN DE REUS - OP ONTDEKKING IN DE TOREN

KLANKKLANK- EN LICHTSPEKTAKEL OP 202 TREDEN VAN DE REUS DER KEMPEN

Trotseer de 202 trappen van de Reus der Kempen in Peer voor deze fascinerende totaalbeleving. Een interactieve rondleiding zonder smartphone of tablet? Dat vergt heel wat technologisch vernuft. Sensoren, projecties en een virtuele gids met de stem van Warre Borgmans leiden je door de toren.

De stad Peer lanceert "Het verhaal van de Reus", een ontdekkingstocht over de geschiedenis van de toren van de Sint-Trudokerk. Die toren is meer dan 500 jaar oud, en met zijn 64 meter torent hij boven de stad uit. 

Het project omvat een maatoplossing waarbij verschillende technologieën werden geïntegreerd tot een geheel: bewegingsdetectie, mediaspelers, timecode show en controle door middel van een Loxone gebouwautomatisering. Verder installeerden we hier op maatgemaakte dimbare verlichting, 4K projectoren, audiosystemen, geurdispensers en een heuse 3D hologram box waarbij de virtuele gids tot leven komt.

Een technische realisatie van Nicro samen met productiehuis Het Beweegt voor Stad Peer met de steun van Provincie Limburg.


Project in de media:

https://www.bosland.be/voor-kinderen/op-avontuur-i...

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/24/toren-van-...

https://www.loxone.com/nlnl/referenties/het-verhaa...

Meer info: https://www.peer.be/verhaalvandereus


 
 

PROJECT


NELISSEN BRICKS - BATIBOUW - INTELLIGENTE CAMERAOPLOSSING

Nicro.be zorgt in opdracht van New Lines voor een intelligente cameratoepassing bij de DUBIO stand van Nelissen Bricks op Batibouw 2019!

Hier zorgt een slimme camera in combinatie met een mediaspeler en software voor een interactieve beleving op de beursstand.

Meer info: www.nelissen.be

 

PROJECT


MIJNMUSEUM BERINGEN - be-MINE - VERNIEUWING AV MAQUETTE

Nicro.be zorgt in opdracht van New Lines voor de vernieuwing en renovatie van de audiovisuele installatie bij de maquette van de mijnsite in het Vlaams Mijnmuseum Beringen op be-MINE.

Het project omvat een maatoplossing waarbij verschillende technologieën werden geïntegreerd tot een geheel: bewegingsdetectie, mediaspelers, timecode show en externe controle.

Je ontdekt er het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning via de reconstructie van een ondergrondse werkplaats! Voor een verduidelijking van de bovengrondse mijninstallaties moet je de maquette met klank- en lichtspel gezien hebben! Verder is er een arrangement waarbij je door de imposante gebouwen wandelt en ervaart hoe het is om mijnwerker te zijn.

Meer infowww.mijnmuseum.be


 


PROJECT


BOUNCEWEAR: DIGITAL SIGNAGE OPLOSSING - LYON, FRANKRIJK

Nicro.be voorziet Basketbal speciaalzaal Bouncewear van een 65 inch Samsung Digitale Signage oplossing voor hun gloednieuwe Basketball Store in Lyon, Frankrijk. We leverden deze display in combinatie met een media speler voorzien van remote content management.

Hierdoor kan men overal ter wereld de content aanpassen.

Op zoek naar geïntegreerde oplossing voorzien van interactiviteit, gebruiksgemak en een helder beeld voor uw winkelruimte, infokiosk, vergaderzaal, woonkamer of kantoor?

Neem dan contact met ons op:
 
info@nicro.be


play