Nicro.be helpt u bij een Real Smart Home of Smart Building  

Een Loxone Smart Home is een slimme woning die de meeste taken rondom veiligheid, comfort en energie-efficiëntie volledig op zich neemt. Zo bespaart u jaarlijks meer dan 50.000 handelingen en krijgt u het enige terug dat onvervangbaar is: tijd! Tijd voor alles wat u doet voor uw plezier en niet uit gewoonte.

Benieuwd wat dit kan betekenen voor jouw woning?

Bekijk het hier:

https://www.loxone.com/nlnl/smart-home

Intelligente gebouwautomatisatie voor woning- en commerciële bouw

De technologie van Loxone zorgt niet alleen thuis voor comfort, veiligheid en energie-efficiëntie, maar wordt ook ingezet in de woningbouw, openbare gebouwen, hotels, kantoren of industrieprojecten van welke aard dan ook. De schaalbare structuur van de Miniserver en de talrijke open interfaces maken van de Loxone Miniserver de perfecte oplossing voor uw woon- en commerciële projecten.


Nicro.be ondersteuning voor zelfbouwers gaan van alles aan wat je nodig hebt om zelf je elektrische en Loxone installatie op te bouwen, technische ondersteuning tot het leveren en plaatsen van je verdeelkast inclusief componenten.

Heb je ook graag meer tijd voor de belangrijke dingen in het leven? Maak dan nu een afspraak!


Bespreek je project met ons: 

info@nicro.be 

PROJECT


Sint-Quintinuskathedraal Hasselt - Loxone Smart Building

Nicro.be heeft in opdracht van verlichtingsfabrikant Novilum een lichtregelsysteem ontworpen, geleverd en in bedrijf gesteld voor de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.

Voor veel mensen is een kathedraal of kerk een heilige plaats waar verschillende belangrijke ceremonies plaatsvinden: misvieringen, bruiloften, begrafenissen, doopfeesten en meer. In deze kathedraal is er voor elk van deze gelegenheden gekozen voor een unieke lichtsfeer.

Einde 2020 werd het systeem in dienst gesteld waarbij de vernieuwde verlichting in de kathedraal via handige visualisatie met plattegrond op een 55" touchscreen kan worden bediend in combinatie met een LOXONE Smart Building oplossing met een lichtsfeer voor elke gelegenheid.


Centrale LED drivers

Omdat er in dit project gebruik gemaakt werd van LED verlichting op grote hoogte is onderhoud / vervangen van individuele LED drivers niet wenselijk. Bijkomend was complexe bekabeling in een gebouw uit de 11de eeuw met kostbare muurschilderingen en kunstobjecten geen optie. Om die reden hebben we LED drivers toegepast die centraal gemonteerd werden. Hierdoor liggen de kosten voor installatie en onderhoud een pak lager.


Flikkervrije LED verlichting

In dit beschermd erfgoed is in het kader van een ingrijpende renovatie gekozen voor een groot aantal op maat gemaakte verlichtingsarmaturen voorzien van dimbare LED verlichting en aansturing geschikt voor TV opnames en live uitzendingen.


Gebruiksgemak

Het door Nicro.be ontworpen, geleverde en geprogrammeerde lichtregelsysteem moest dus aan nogal wat eisen voldoen. Het systeem bestaat uit oa. DMX sturingen, DALI sturingen die door een overzichtelijk touchscreen en lichtsturing centraal worden aangestuurd. Hierbij kan de gebruiker eenvoudig een sfeer kiezen waarbij met één druk op de knop in de visualisatie de volledige lichtstemming van de kathedraal kan veranderen.


Dankzij een goede samenwerking tussen de architect, verlichtingsfabrikant, installateur en Nicro.be maakt de Kathedraal inmiddels al een aantal maanden met plezier gebruik van hun nieuwe lichtregeling.


Een mooi project met een zeker zo mooi resultaat!


Bent u benieuwd wat Nicrobe voor u kan betekenen?

Neem contact op en laat u adviseren: info@nicro.be